Tallnäs aktiviteter

Här på Stiftsgården Tallnäs finns en mängd fritidsaktiviteter som ger möjlighet till både avkoppling och nöje.

 

Tallnäs motionsspår
se_1

Vill ni gå stärkande promenader i vackra omgivningar så finns det flera olika vandringsleder att välja mellan. Den kortaste vandringsleden är Tallnässlingan som är ca 1 km lång.

 

Pilgrimsvandring – Munkaleden
se_2 se_3

För er som vill uppleva alla typer av småländsk natur bör ni ägna en dag åt att gå Munkaleden, en pilgrimsled på 40 km mellan Nydala och Byarum. Stiftsgården Tallnäs ligger mitt emellan de här två platserna.

Det går också bra att dela upp Munkaleden på två dagar och göra ett uppehåll på Tallnäs där ni kan äta gott och övernatta för att sedan vandra vidare nästkommande dag. Här kan du också få en stämpel i ditt pilgrimspass eller ett nytt pilgrimspass om du inte har något. För mer information kontakta receptionen.

 

Labyrinten
se_4

Bredvid kapellet ligger vår labyrint vilken är en kopia av labyrinten i katedralen i Chartres, Frankrike. I labyrinten finner ni Nydalastenen i centrum. Här kan ni i lugn och ro gå en meditationspromenad.

 

Vedeldad bastu med grillplats
se_5 se_6

Nere vid Linnesjön har Stiftsgården Tallnäs en vedeldad bastu som går bra att hyra för den som önskar. Bastun rymmer ca 10 personer och har ett mysloft. I anslutning till bastun finns också en grillplats. Om ni vill ha något att äta efter er bastustund, går det bra att beställa mat från oss.

 

Bad och fiske

För den som vill bada går det jättebra då Linnesjön ligger i nära anslutning till Stiftsgården Tallnäs. Här finns Skillingaryds kommunala badplats och Linnerydsbadet är öppen för allmänheten.

Det finns dessutom tillgång till fiske där du kan välja att låna en roddbåt eller om du vill fiska från land. Fiskekort finns att köpa i receptionen.

 

Sporthall med bastu
se_8

Här på Stiftsgården Tallnäs har vi en stor sporthall med ribbstolar, plint, bock och mattor. Tallnäs hyr ut tider i sporthallen till privatpersoner och grupper när inte gårdens gäster eller skolan utnyttjar den. Är du intresserad av att hyra sporthallen för t.ex. innebandyträning? Välkommen att höra av dig till oss för mer information och bokning.  Sporthallen inrymmer också en bastu med plats för 10 personer.

Telefon 0370-720 50
E-post stiftsgarden.tallnas@telia.com

 

Fotboll och volleyboll
För den som är intresserad så finns möjligheten att spela fotboll och volleyboll. Stiftsgården Tallnäs har en fotbollsplan uppe vid den stora parkeringen som också fungerar som volleybollplan.

På gården erbjuder vi också möjligheten att spela boule, kubb, krocket och schack.

 

Lekplats

På stiftsgården finns också möjligheten för de mindre barnen att få leka av sig. I vår lekplats kan barnen roa sig i en sandlåda med gungor och Mattisborg.